top of page

Plan de scolarizare

pe grupe de vârstă...

Anual, Grădinața Montessori „Sf. Ecaterina” găzduiește doua grupe de copii, și anume:

  • Grupa Montessori 3-6 ani care poate să cuprindă 32 copii. Pentru o bună desfășurare a activității, de această grupă se ocupă,  pe tot parcursul zilei, o educatoare Montessori și o asistentă Montessori.

  • Grupa 2-3 ani care poate să cuprindă  12 copii. Pentru o bună desfășurare a activității , de această grupă se ocupă, pe tot parcursul zilei, o educatoare și o îngrijitoare.

Curriculum Montessori 3-6 ani

Grădinața Montessori „Sf. Ecaterina”  utilizează Curriculum Montessori aporbat prin Ordin de Ministru 6142/01.11.2011 și care cuprinde ariile de lucru specifice alternativei Montessori:

VIATA PRACTICA

      Viață Practică: înseamnă activități din viața de zi cu zi. Copilul învață exersând cum să-și încheie nasturii, cum să-și toarne apă în pahar, cum să-și curețe pantofii și multe alte lucruri practice. 

      Toate aceste lucruri, esențiale în viață, îl ajută să-și educe răbdarea, perseverența, dorința de perfecționare, ducând la câștigarea independenței fizice de care copilul are atâta nevoie. 

SENZORIAL

     Tot ceea ce ne înconjoară are formă, culoare, mărime.

Copilul învață , folosind materialele Montessori din aria Senzorial toate aceste lucruri , reușind de la o vârstă frageda să descifreze mediul în care trăiește:

„Uite, fereastra are forma unui dreptunghi!”

„Mărul tău seamănă cu o sferă roșie!”

CULTURA

Geografia, istoria și biologia sunt interesante pentru copilul care dorește să cunoască cât mai multe despre lumea în care trăiește, dar pe care încă nu o cunoaște. Materialele Montessori din aria Cultură descoperă copiilor lumea cu bogăția, frumusețea și tainele ei, trezind în copii respect și interes deopotriva:

„Oau, fără plante nu putem trăi!! Dar de ce...?”

Grădinița Montessori

Sf. Ecaterina

LIMBAJ

De la naștere, copilul aude și acumulează limbaj, ajungând pe la vârsta de trei ani să comunice cu ușurință cu cei din jur. Grădinița Montessori îl ajută pe copil să descopere prin joacă și cu ușurință ceea ce el folosește și vede în cărtile din care noi, adulții, le citim: sunete, litere, cuvinte, cuvinte care arată nume, cuvinte care arată acțiunea și așa mai departe, transformând limba română și gramatica într-o joacă...

MATEMATICA

Este cu adevărat impresionant ca un copil de 4-5 ani să știe foarte clar ce este o unitate, ce este o zece, ce este o suta, o mie și toate acestea pentru că le vede, le simte, le ia în mână și lucrează cu ele. Pentru unii dintre noi au fost doar niște imagini din manualul de matematică, pentru copiii din grădinița Montessori sunt „jucăriile” cu care învață matematica, la o vârstă la care o pot înțelege, fără să repete, ca o poezie: unu, doi, trei...

bottom of page