top of page

2008...

Septembrie

Despre noi,

O echipă....

       Dragostea pentru copii și dorința de a-i educa într-un mediu formal adaptat la realitatea zilelor noastre ne-a făcut să ne dorim  să deschidem o grădiniță și o școală.  Am deschis larg porțile  pentru preșcolari în anul 2008, iar pentru școlari în anul 2012. Încă de la început prioritatea noastră a fost COPILUL.

       Astăzi, am dezoltat  această prioritate: ne dorim să îi ajutăm pe copiii dumneavoastră să se dezvolte într-un mediu și într-un mod cât mai natural.  Am creat, am adaptat și am dotat spațiile în care au acces copiii cu materiale care să îi ajute să se dezvolte, să dobândească abilități cognitive, să progreseze social, emoțional și fizic. Înainte de toate,  respectul față de copil, față de nevoile și dorințele acestuia au fost, sunt și vor fi mereu prioritare pentru echipa noastră. 

        Ce ne recomandă ca fiind o echipă? Înainte de toate: scopurile comune, apoi sprijinul reciproc, inițiativa personală, comunicarea liberă în care fiecare ”eu” devine ”noi”,  critica deschisă și constructivă și raporturile de egalitate atunci când discutăm. 

      O echipă dinamică și stabilă în care comunicare este la ea acasă, iar respectul și încrederea reciprocă sunt principii de bază. O echipă care crede în valorile educației montessoriene și pe care le aplică atât în gradiniță/școală, dar și acasă.

Echipa Montessori Mediaș

impresiile vizitatorilor....

culese din cartea de onoare a scolii...

Adriana Grabcev

După o vizită la grădiniță...

Intrând în instituția d-voastra am avut sentimentul că intru într-o altă lume, lumea Montessori. 

M-a impresionat deosebit de plăcut dotarea, spațiile generoase, atmosfera caldă și nu în ultimul rând activitatea copiilor.

Nu pot decât să vă felicit pentru ceea ce oferiți copiilor aici.

ADRIANA GRABCEV

Sighișoara

Pătru Bogdan

După o vizita de câteva ore la grădiniță și la școală...

In data de 27 martie 2015 am vizitat grădinița Montessori. De la început am fost întâmpinat de o atmosferă plăcută, ordonată care stârnește curiozitatea... Oare ce se află după aceste ziduri groase?

Incepând cu ora 9:00 am intrat în încăperea grădiniței, o sală generoasă, aerisită, cu approximativ 15 copii (3-6 ani) și 3 educatoare. Copiii lucrează individual sau în grupe de câte 2, 3, unii asistați de educatoare, fiecare având acces la materialele așezate ordonat pe dulăpioarele joase. Am urmărit copii care au colorat la măsuțe sau au folosit materiale pe covorașe. 

De la ora 10:00 am vizitat grupa de copii 6-12 ani, approximativ 15 elevi. Elevii invață într-o atmosfera caldă, cu materiale diverse, specifice Montessori, o atmosfera de liniște si de concentrare. 

Sunt plăcut impresionat și mă bucur că există o instituție autentică Montessori în Mediaș. Mulțumesc pentru faptul că mi s-a dat ocazia să vizitez Școala Montessori din Mediaș. 

PĂTRU  BOGDAN

cadru Montessori Eggenfelden,  Germania

Geanina Burghelea

După o perioadă de observare de o săptămână la școală...

Am vizitat clasa de școală în luna mai 2015 și am avut bucuria de a putea fi alături de copii și de doamnele învățătoare în perioada 24-29 mai.

In primul rând am fost impresionată de clădirea atât de autentică și potrivită pentru acest tip de educație care parcă îmbrățișează tot ceea ce se petrece minunat între aceste ziduri. Dar adevărata încântare a fost pentru mine să cunosc toți acești copii minunați care zilnic vin la școală cu plăcere și seriozitate, cu scopul de a munci cu bucurie.

Atmosfera din sala de clasă este uimitoare. Copiii știu foarte bine ce au de făcut și se bucură în fiecare moment de tot ceea ce-i înconjoară. Atmosfera de joc și de veselie îi însoțește în permanență. 

Deasemenea, mi-a plăcut învățătoarea Montessori, mi-a plăcut modul în care interacționaeză cu copiii și știe să fie prezentă în fiecare moment pentru fiecare copil, cum observă nevoile acestora și intervine. Mi se pare cheia și esența întregii clase. 

Am găsit aici la Mediaș o comunitate frumoasă, cu credință în Dumnezeu, cu liniște în suflet și cu bucurie pe fețe. Mă bucur mult că am avut șansa să fiu împreună cu această comunitate. M-am simțit ca acasă. 

Vă doresc multă sănătate ca să puteți face în continuare aceste lucruri minunate pentru copii.

GEANINA BURGHELEA

Școala Primară

CASA MONTESSORI

Lupu Simona Alexandra

După o perioadă de observare la clasa de grădiniță...

In data de 9 mai 2016 am venit de la București pentru a petrece două săptămâni în această grădiniță. 

In urma acestor două săptămâni nu pot să am decât cuvinte de laudă, admirație și mai ales de mulțumire. Am întâlnit oameni minunați, într-o atmosferă caldă, liniștită nu numai în sala de clasă unde am petrecut cel mai mult timp, dar și în toată grădinița unde am observat cadre care iubesc cu adevarat ceea ce fac. O echipa cu adevarat!

Doamna educatoare și asistenta lucrau și se adresau copiilor cu multă blândețe. Erau și ferme în același timp, respectau regulile pe care le aveau stabilite și nu le încălcau NICIODATA. Erau consecvente! Lucru extraordinar pentru buna creștere a copiilor!

In sală toți copiii lucrau la masă sau la covoraș. Era LINISTE!!! O liniște naturala pe care toți o păstrau cum puteau mai bine pentru a nu  întrerupe activitatea celorlalți. 

Această grădiniță este pentru mine un adevărat exemplu,un model demn de urmat. 

Vă mulțumec din suflet că m-ați primit cu multă căldură în echipa voastră și vă mulțumesc pentru toate lucrurile frumoase și folositoare pe care le-am învățat aici.

LUPU SIMONA ALEXANDRA

student Montessori 3-6 ani

Ruxandra Guțu

La finalul perioadei de observare și practică în clasa de grădiniță...

Această grădiniță mi-a fost recomandată de Mariana Uliță. Mi-a spus că voi întâlni oameni minunați aici. Pot spune cu sinceritate că este și mai frumos decat mi-am imaginat. Unicul lucru pe care îl regret este că nu am petrecut mai mult timp cu această echipă minunată. 

Am ajuns la Mediaș luni, 23 mai 2016 și am fost întâmpinată cu căldură atât de catre educatoarea Maria Oprean, cât și de colega ei, Alexandra Bunea. Intregul personal al grădiniței și al școlii a fost prietenos și m-au ajutat. M-au făcut să mă simt ca fiind parte din echipă. 

Referitor la activitatea din clasă la care am efectuat orele de practică, am doar cuvinte de laudă și sentimente de admirație și bucurie. Am avut norocul să observ și să fac parte dintr-o veritabilă comunitate Montessori. M-au fascinat acești copii prin rapiditatea cu care învățau tot ce era nou pentru ei, dar și prin bagajul de cunoștințe și experiențe pe care le aveau deja. Acest lucru se datorează personalului bine pregătit, clasei cu materialele complete, curate, atrăgătoare pentru copii și nu în ultimul rând, atitudinii blânde, dar ferme cu care sunt tratați copiii. Dar ceea ce m-a frapat este maturitatea cu care copiii iși rostesc rugăciunile. Acestea fac parte din firescul lor și îi vor ajuta să-și hrănesca rădăcinile și să prețuiască tradițiile noastre romenești. 

Sper ca drumurile vieții să mă mai aducă pe aici. Felicitări!!!

Doame-ajuta și succes în continuare.

RUXANDRA GUȚU

student Montessori 3-6 ani

bottom of page