top of page

Intrebari frecvente

de ce...? dacă...? când...?...

În cazul în care nu găsiÈ›i răspunsuri la întrebările dumneavoastră aici, vă rugăm să ni le adresaÈ›i pe e-mailul È™colii, montessorimedias@yahoo.com.

Care sunt costurile lunare la grădiniță/È™coală? Cum se stabileÈ™te tariful lunar? 

​

Tarifele sunt afișate pe pagina Tarife

1.

Copiii mănâncă  È™i carne la prânz?

​

La masa de prânz copiii mănâncă peÈ™te de două ori pe săptămână iar lactate È™i ouă de trei ori pe săptămână . PuteÈ›i însa, fără probleme să acoperiÈ›i consumul de carne după cum consideraÈ›i că e necesar pentru copil, deoarece micul dejun È™i cina sunt la alegerea dumneavoastră. 

2.

Copiii sunt obligaÈ›i să postească?

​

Copiii au posibilitatea de a hotarî dacă postesc sau nu în cazul în care în timpul anului scolar trecem printr-o perioadă de post cum ar fi Postul Crăciunului si Postul Sfintelor PaÈ™ti.  În cazul în care postesc, se pregăteÈ™te în mod special, zilnic, mâncare de post pentru ei, iar cei care nu postesc, consumă mâncarea pregătită din meniul zilei respective.

3.

Pot  veni cu gustare la grădiniță?

​

Copiii pot să servească micul dejun, sănătos, la grădiniță de la ora 08:00 până la ora 10:00. Micul dejun este pregătit de dumneavoastră acasă È™i poate să conÈ›ină orice doriÈ›i, mai puÈ›in dulciuri.

4.

Există alimente interzise?

​

Da. Dulciurile cu zahăr!   (nu sunt sănătoase :)

5.

Cât de des se merge la Sfânta Biserică?

​

În cazul în care, în timpul zilelor de activitate, de luni până vineri, este o sărbătoare, atât grupa de grădiniță cât È™i cea de È™coală participă la Sf. Liturghie. 

6.

Mersul la biserică e obligatoriu?

​

Dacă copilul este la grădiniță/È™coală în ziua respectivă, da. Toate cadrele didactice însoÈ›esc copiii la biserică.

7.

8.

Trebuie să fii ortodox ca să aduci copilul la grădiniÈ›a/È™coala Montessori?

​

Nu, nu e obligatoriu să fii ortodox. 

9.

Se face religie la grădiniță/È™coală?

​

Nu există ore speciale de religie, „ca la È™coală”, religia face parte din viaÈ›a noastră. 

10.

Ce se întâmplă cu copiii la finalul ciclului primar II Montessori (la finalul clasei a V-a)?

​

La finalul ciclului primar II Montessori, copiii se înscriu, fără nicio problema în clasa a VI-a la o scoala tradiniÈ›ională. Școala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” se află în procesul de obÈ›inere a autorizaÈ›iei de funcÈ›ionare până la clasa a VIII-a începând cu anul È™colar 2017-2018, deci puteÈ›i rămâne È™i cu noi, mai departe. Dumneavoastră alegeÈ›i! Oricum, aveÈ›i încredere în copilul dumneavoastră! Va reuÈ™i să se adapteze cu siguranță, oriunde va merge.

11.

De ce în clasele Montessori, copiii de la 3 la 6 ani stau împreună? Sau de la 6 la 12 ani? 

​

 Este folositor atât pentru copilul de 3 ani cât È™i pentru cel de 6 ani să stea împreună. De ce? În primul rând, profesorul nu mai este astfel în centrul atenÈ›iei căci copiii se ajută unii pe alÈ›ii. În al doilea rând, copiii mici învață de la cei mari, iar cei mari învață să fie responsabili, răbdători, având grijă de cei mici. Exact ca înr-o familie cu mulÈ›i copii! 

12.

De ce este important ca un copil sa încheie un ciclu de 3 ani într-o clasa Montessori? 

​

Organizarea materiei în alternativa Montessori este total diferită față de sistemul tradiÈ›ional. Sa iei un copil din sistemul Montessori dupa un an sau doi, e ca È™i când ai culege dintr-un măr o floare sau un măr verde, necopt. Ca È™i mărul verde, copilul nu a reuÈ™it să se coacă, să aprofundeze ceea ce a învaÈ›at. Mai are nevoie de exerciÈ›iu, de lucru cu materialele Montessori! 

13.

De ce este de dorit ca un copil să urmeze È™coala Montessori la finalul grădiniÈ›ei Montessori? 

​

 Este în folosul copilului să-È™i continue activitatea într-un mediu cunoscut, mediul Montessori, deoarece clasa de È™coală Montessori este o continuare a grupei de grădiniță, având materiale pe care copilul le cunoaÈ™te deja, È™tie să lucreze cu ele, totul îi este familiar. Modul de învățare este acelasi, modul de abordare a copilului este acelaÈ™i, programul de lucru este acelaÈ›i, doar cunoÈ™tinÈ›ele devin din ce în ce mai complexe. È˜coala nu mai este astfel o necunoscută, este doar o continuare naturală a grădiniÈ›ei.

14.

Ce este mediul pregătit Montessori? 

​

Mediul pregătit Montessori este sala de clasă special amenajată, într-o totală ordine, care oferă copiilor activități de învățare prin materialele frumos aranjate pe rafturi joase, materiale care conduc activitatea copilului de la simplu la complex, de la concret la abstract.

15.

Școala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” este o È™coală pentru copii cu dizabilități? 

​

Nu! È˜coala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” nu este o È™coală specială- dedicată copiilor cu dizabilități, ci este o È™coală care propune o alternativă educaÈ›ională È™i se adresează tuturor copiilor.

bottom of page