top of page

Intrebari frecvente

de ce...? dacă...? când...?...

În cazul în care nu găsiți răspunsuri la întrebările dumneavoastră aici, vă rugăm să ni le adresați pe e-mailul școlii, montessorimedias@yahoo.com.

Care sunt costurile lunare la grădiniță/școală? Cum se stabilește tariful lunar? 

Tarifele sunt afișate pe pagina Tarife

1.

Copiii mănâncă  și carne la prânz?

La masa de prânz copiii mănâncă pește de două ori pe săptămână iar lactate și ouă de trei ori pe săptămână . Puteți însa, fără probleme să acoperiți consumul de carne după cum considerați că e necesar pentru copil, deoarece micul dejun și cina sunt la alegerea dumneavoastră. 

2.

Copiii sunt obligați să postească?

Copiii au posibilitatea de a hotarî dacă postesc sau nu în cazul în care în timpul anului scolar trecem printr-o perioadă de post cum ar fi Postul Crăciunului si Postul Sfintelor Paști.  În cazul în care postesc, se pregătește în mod special, zilnic, mâncare de post pentru ei, iar cei care nu postesc, consumă mâncarea pregătită din meniul zilei respective.

3.

Pot  veni cu gustare la grădiniță?

Copiii pot să servească micul dejun, sănătos, la grădiniță de la ora 08:00 până la ora 10:00. Micul dejun este pregătit de dumneavoastră acasă și poate să conțină orice doriți, mai puțin dulciuri.

4.

Există alimente interzise?

Da. Dulciurile cu zahăr!   (nu sunt sănătoase :)

5.

Cât de des se merge la Sfânta Biserică?

În cazul în care, în timpul zilelor de activitate, de luni până vineri, este o sărbătoare, atât grupa de grădiniță cât și cea de școală participă la Sf. Liturghie. 

6.

Mersul la biserică e obligatoriu?

Dacă copilul este la grădiniță/școală în ziua respectivă, da. Toate cadrele didactice însoțesc copiii la biserică.

7.

8.

Trebuie să fii ortodox ca să aduci copilul la grădinița/școala Montessori?

Nu, nu e obligatoriu să fii ortodox. 

9.

Se face religie la grădiniță/școală?

Nu există ore speciale de religie, „ca la școală”, religia face parte din viața noastră. 

10.

Ce se întâmplă cu copiii la finalul ciclului primar II Montessori (la finalul clasei a V-a)?

La finalul ciclului primar II Montessori, copiii se înscriu, fără nicio problema în clasa a VI-a la o scoala tradinițională. Școala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” se află în procesul de obținere a autorizației de funcționare până la clasa a VIII-a începând cu anul școlar 2017-2018, deci puteți rămâne și cu noi, mai departe. Dumneavoastră alegeți! Oricum, aveți încredere în copilul dumneavoastră! Va reuși să se adapteze cu siguranță, oriunde va merge.

11.

De ce în clasele Montessori, copiii de la 3 la 6 ani stau împreună? Sau de la 6 la 12 ani? 

 Este folositor atât pentru copilul de 3 ani cât și pentru cel de 6 ani să stea împreună. De ce? În primul rând, profesorul nu mai este astfel în centrul atenției căci copiii se ajută unii pe alții. În al doilea rând, copiii mici învață de la cei mari, iar cei mari învață să fie responsabili, răbdători, având grijă de cei mici. Exact ca înr-o familie cu mulți copii! 

12.

De ce este important ca un copil sa încheie un ciclu de 3 ani într-o clasa Montessori? 

Organizarea materiei în alternativa Montessori este total diferită față de sistemul tradițional. Sa iei un copil din sistemul Montessori dupa un an sau doi, e ca și când ai culege dintr-un măr o floare sau un măr verde, necopt. Ca și mărul verde, copilul nu a reușit să se coacă, să aprofundeze ceea ce a învațat. Mai are nevoie de exercițiu, de lucru cu materialele Montessori! 

13.

De ce este de dorit ca un copil să urmeze școala Montessori la finalul grădiniței Montessori? 

 Este în folosul copilului să-și continue activitatea într-un mediu cunoscut, mediul Montessori, deoarece clasa de școală Montessori este o continuare a grupei de grădiniță, având materiale pe care copilul le cunoaște deja, știe să lucreze cu ele, totul îi este familiar. Modul de învățare este acelasi, modul de abordare a copilului este același, programul de lucru este acelați, doar cunoștințele devin din ce în ce mai complexe. Școala nu mai este astfel o necunoscută, este doar o continuare naturală a grădiniței.

14.

Ce este mediul pregătit Montessori? 

Mediul pregătit Montessori este sala de clasă special amenajată, într-o totală ordine, care oferă copiilor activități de învățare prin materialele frumos aranjate pe rafturi joase, materiale care conduc activitatea copilului de la simplu la complex, de la concret la abstract.

15.

Școala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” este o școală pentru copii cu dizabilități? 

Nu! Școala Montessori „Acoperământul Maicii Domnului” nu este o școală specială- dedicată copiilor cu dizabilități, ci este o școală care propune o alternativă educațională și se adresează tuturor copiilor.

bottom of page